Tue. Jul 23rd, 2024

  Menjelang kilauan tahun 2024, A.C.A.B bersiap untuk memasuki fasa baru dalam perjalanan mereka yang luar biasa. Dengan 30 tahun perjuangan yang membanggakan, perintis Eastern Oi! ini telah mengukir cerita gemilang dengan menghidupkan pelbagai persembahan pentas yang memukau sepanjang tahun 2023. Sementara dunia menunggu dengan nafas tertahan, mereka siap untuk menggegarkan panggung dengan sebuah showcase penuh keajaiban yang diberi nama ‘Bangun,’ sebagai penghormatan istimewa untuk satu-satunya album Bahasa Melayu.

  Bangun Showcase 2023 anjuran A.C.A.B Productions ini bakal berlangsung pada 3 Disember 2023, Ahad di Bentley Music Auditorium, Mutiara Damansara, Petaling Jaya mulai jam 3 petang. Turut memeriahkan showcase ini adalah band-band generasi baharu Oi! dan Punk iaitu The Hard Crop’s (Kuala Lumpur), Zero One Heroes (Johor), Incase (Kuala Lumpur), The Murphys (Melaka), Combination 69 (Kuala Lumpur), The Boicott (Perak), Oi! Frequency (Selangor) dan juga set DJ daripada Soul Boss (Kuala Lumpur).

  Bangun Showcase 2023 akan menyaksikan A.C.A.B memainkan set penuh daripada album Bangun. Sebahagian daripada trek-trek album ini tidak pernah dipersembahkan secara langsung, jadi ini adalah peluang yang dinanti-nantikan oleh peminat-peminat tegar A.C.A.B kembali mengenang nostalgia sewaktu album groundbreaking ini dikeluarkan.

  Album Bangun merupakan evolusi sound A.C.A.B yang menjejak ke arah Heavy Metal Melayu yang digaul pekat dengan stail Eastern Oi!, menjadikannya sebuah gamechanging move untuk scene Oi! dan Punk tempatan sewaktu itu. Bangun adalah album yang bermelodik dan agresif pada masa yang sama seterusnya membuka mata kepada lebih ramai pendengar baharu.

  Max Mohammad, vokalis/gitaris A.C.A.B teruja menceritakan, “Aku dan A.C.A.B tak sabar nak mainkan Bangun in its entirety buat kali pertama kepada peminat semua. Masa album ni keluar pada 2004, aku dah ke UK sambung belajar dan Bangun tak sempat nak dipromosikan. Tapi tetap juga dapat sambutan hangat. Sempena A.C.A.B nak jejak 30 tahun next year, kami nak raikannya bersama peminat-peminat dengan memainkan album Bangun secara live dan make it a history for everyone! ”

  Sehingga kini, tiket Early Bird telah licin disambar. Tiket presale masih boleh didapati berharga RM80 dan juga pembelian secara walk-in pada hari show berharga RM99.

  Tempahan/pembelian tiket boleh dibuat melalui https://acab.ubertickets.asia/ . Sebarang pertanyaan boleh diajukan ke 0196955634 melalui Whatsapp.

  Jumpa di sana! Zigger Zagger, Oi!

  A.C.A.B adalah

  Vokal/Gitar: Max Mohammad

  Gitar: Edy J. Herwan

  Dram: Zeezul Fitri

  Bass: Anas Md Noor

   

   

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *