Fri. Jun 21st, 2024

  Brixton tampil aktif menampilkan model terbaharu iaitu Crossfire 150 XS, selepas berjaya melancarkan model sebelumnya iaitu Cromwell 1200 pada Jun lalu. Model terbaharu ini hadir dengan tiga warna Backstage Black, Clockwork Orange dan Cargo Green sekaligus  dapat menemukan gaya yang sesuai dengan minat keperibadian penunggang. Harga permulaan bagi model Crossfire 150 XS bersaiz mini ini bermula dari RM8,788.00, tetapi harga ini tidak termasuk insuran dan cukai jalan.

  Model Crossfire 150 XS dilengkapi dengan enjin berkuasa dan cekap yang menampilkan satu silinder, konfigurasi 4 lejang dan sistem penyejukan udara. Model Crossfire 150 XS mempersembahkan pelbagai spesifikasi yang mengagumkan yang menjanjikan pengalaman menunggang yang luar biasa. Dengan sesaran 150cc, ia menawarkan kuasa yang mencukupi untuk pelbagai senario tunggangan. Keupayaan enjin menyerlah, menawarkan output kuasa maksimum 10kW pada 9,500rpm, memastikan pecutan mendebarkan dan keupayaan pelayaran yang lancar. Penyampaian tork pula dapat mencapai kemuncak pada 10.5Nm di 3,100rpm yang menjamin prestasi optimum.

                                       Cargo Green

  Direka dengan ketepatan, Crossfire 150 XS menawarkan dimensi yang menyumbang kepada ketangkasan dan kebolehgerakannya secara keseluruhan. Berdiri pada 1,690mm panjang, 755mm lebar, dan 1,210mm tinggi, ia mencapai keseimbangan sempurna antara kekompakan dan kehadiran di jalan raya. Ketinggian tempat duduk yang selesa iaitu 770mm menawarkan penunggang pendirian yang yakin sambil mengekalkan kawalan.

                              Backstage Black

   

   

   

  Dengan berat 111kg, ia mempunyai binaan ringan yang meningkatkan kebolehgerakan dan memudahkan pengendalian. Bagi sistem brek hadapan, model ini menggunakan brek cakera tunggal jenis hidraulik bersaiz 220mm, memastikan kuasa dan kawalan berhenti yang berkesan. Brek belakang turut menggunakan brek cakera tunggal hidraulik dengan saiz 190mm, meningkatkan keupayaan brek keseluruhan jentera mini ini. Untuk tunggangan yang lancar dan terkawal, Crossfire 150 XS dilengkapidengan sistem suspensi hadapan jenis teleskopik terbalik. Persediaan suspensi ini menyumbang kepada pengendalian yang lebih baik dan menyerap hentakan dengan cekap. Bagi kapasiti bahan api pula, Crossfire 150 XS menawarkan isipadu tangki yang mencukupi iaitu 11 liter, memberi peluang kepada para penunggang untuk menikmati perjalanan yang lebih jauh.

                           Clockwork Orange

  Dengan enjin yang direka dengan baik, kuasa yang mengagumkan, dan dimensi yang direka dengan teliti, ia menjanjikan tunggangan yang menggembirakan yang dinamik dan selesa, menjadikannya pilihan ideal untuk penunggang yang mencari perjalanan yang mendebarkan dan menyeronokkan menggunakan dua roda.

  Dengan setiap pembelian model Brixton Crossfire 150 XS, para pembeli boleh menikmati jaminan pengeluar selama dua tahun atau jarak perjalanan 20,000km (yang mana tiba dahulu) dan perkhidmatan pembelian alat ganti tulen atas talian oleh MForce Bike Holdings Sdn. Bhd.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *