Tue. Jul 23rd, 2024

  Penyanyi dan komposer terkenal, Faizal Tahir, akan menggerakkan inisiatif kemanusiaan melalui platformnya, iamFaithmen, serta bekerjasama dengan syarikat rakaman terbitan beliau, Faithful Music. Mereka bakal menganjurkan acara amal bertajuk Faith4Palestine pada 12 November 2023.

  Acara amal ini akan menampilkan persembahan akustik oleh Faizal Tahir dan artisjemputan, sesi rakaman podcast dan lelongan amal barangan peribadi beliau. Faith4Palestine dijadualkan berlangsung pada 12 November 2023 di Royale Chulan, Damansara dari jam 2 petang hingga 4 petang.

  Tiket dijual pada harga RM99, dengan semua keuntungan dari kutipan akan disalurkan terus kepada tabung bantuan Palestin melalui rakan pertubuhan bukan kerajaan – Cinta Gaza Malaysia.

  Objektif utama Faith4Palestine adalah untuk mendidik masyarakat tentang sejarah panjang bumi Palestin serta memberi bimbingan tentang bagaimana kita boleh membantu dalam tindakan secara kolektif. Acara ini bertujuan untuk menerangkan cabaran berterusan yang dihadapi oleh rakyat Palestin dan memberi pencerahan langkah-langkah positif dalam membantu mereka di sana.

  Tumpuan Utama:

  o Sesi Podcast: Faizal Tahir & Nadir Al-Nuri (Cinta Gaza Malaysia)

  o Lelongan Amal: Barang Peribadi Faizal Tahir

  o Persembahan Akustik: Faizal Tahir & Artis Jemputan

  Kami menjemput masyarakat awam, perniagaan, persatuan serta badan-badan kerajaan untuk mengambil bahagian bersama Faith4Palestine denagan:

  o Hadir ke acara untuk menunjukkan sokongan dan solidariti.

  o Membeli tiket di laman web acara kami, www.ticket2u.com.my atau terus ke http://t2u.asia/e/33456

  o Meneroka peluang penajaan atau menyediakan sumbangan.

  Faizal Tahir berkata, “Ini bukanlah acara hiburan semata-mata. Kami adakan sesi perbincangan terbuka (podcast) bersama Cinta Gaza Malaysia dan juga bidaan barangan peribadi saya. Faith4Palestine adalah satu usaha untuk membantu keluarga kita yang sekarang ini sangat memerlukan bantuan dan perhatian. Semoga yang hadir dapat sesuatu yang berfaedah selepas mereka pulang ke rumah.”

  “Muzik adalah satu elemen yang penting dalam kita meyampaikan mesej. Saya sentiasa pastikan setiap lagu yang saya buat membawa maksud yang positif dan dapat memberi sesuatu kepada komuniti.”, tambahnya lagi.

  Rakan Tempat & Rakan Radio:

  Kami mengucapkan terima kasih kepada Royale Chulan Damansara dan Media Prima Audio (Hot FM, Kool 101, Molek FM) atas sokongan mereka dalam menjadikan Faith4Palestine menjadi kenyataan.

  Mengenai Faizal Tahir:

  Faizal Tahir adalah seorang penyanyi, pencipta lagu dan aktivis Malaysia yang terkenal dengan usaha-usahanya dalam memperjuangkan isu-isu kemanusiaan. Beliau menganggap muzik sebagai salah satu medium untuk menyatukan dan membawa perubahan positif.

  Sertailah Faith4Palestine kerana bersama-sama kita mampu menjadikan impak yang lebih bermakna dan meningkatkan kesedaran. Bersama, kita boleh menyumbang kepada masa depan yang lebih cerah serta membantu mereka yang memerlukan.

   

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *