Fri. Jun 21st, 2024

  KUALA LUMPUR 12 September 2022 – Konsert sulung Fazura Fazura 2022 berlangsung malam Jumaat di Axiata Arena di Bukit Jalil mendapat pujian yang luar biasa. Persembahan dimulakan dengan YBhg. Lagu pengenalan Dato’ M. Nasir dan penampilan istimewa Fattah Amin dengan lakonan silat mengiringi lagu “Mentera Semerah Padi” di hadapan lebih 8000 hadirin.

  Konsert yang dianjurkan dibawah jenama Fazura tersebut turut menghimpunkan penyanyi terkemuka tempatan yang lain seperti YBhg. Dato’ Awie dan Ratu Rock Malaysia, Ella. Selain dari itu, konsert Faztival juga telah digamatkan dengan persembahan memukau daripada kumpulan Ruffedge, Zizi Kirana, Ippo Hafiz dan Amir Masdi.

  Pengasas Fazura, Nur Fazura binti Sharifuddin yang lebih mesra dikenali sebagai Faz, meluahkan rasa sangat terharu beliau dengan sambutan luar biasa terhadap  konsert sulung Faztival pada tahun ini dan berharap untuk menjadikan Faztival Fazura  sebagai acara tahunan anjuran syarikatnya.

  “Alhamdullillah Faz bersyukur kerana konsert ini mendapat sambutan luar biasa dan tidak menyangka dapat mencipta dua rekod baharu Malaysia Book of Records” 

  Konsert Faztival Fazura 2022 telah mendapat pengiktirafan Malaysia Book of Records dengan penciptaan dua rekod baharu peringkat kebangsaan iaitu The Largest ‘Tudung Fazura’ Gathering in an Event dan The Largest Tudung Bawal in Malaysia.

  Serentak dengan penganjuran konsert tersebut, Faz juga telah melancarkan produk terbaru dipasarkan syarikatnya iaitu Fazura BeautyWater, minuman tanpa gula yang diperkaya dengan lycopene, untuk mencantikkan kulit secara semulajadi.

  Sorakan berterusan penonton di Axiata Arena malam tadi turut diserikan oleh nyanyian Nur Fazura sendiri dengan medley lagu popular beliau dan diakhiri dengan gubahan semula lagu “Jika Cinta Allah” yang diiringi petikan gitar akustik oleh Ahmad Dhani.

  Ahmad Dhani dan Mulan adalah dua orang artis Indonesia jemputan khas yang telah membuat persembahan pada konsert sulung Faztival malam tadi. Konsert Faztival Fazura 2022 diakhiri oleh persembahan khas Ahmad Band yang diketuai Ahmad Dhani.

  Selain daripada menghargai para peminatnya, anjuran konsert seperti ini juga disasarkan oleh syarikat Fazura untuk membantu merancakkan industri hiburan tanahair dan kegiatan ekonomi industri hiliran yang lain seperti pelancongan dan  Meetings, Incentives, Conferences and Exhibitions (MICE) tempatan yang telah  banyak menerima kesan akibat pandemic COVID-19, selaras dengan aspirasi  #MilikSemua.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *