Thu. Feb 22nd, 2024

  Keturunan Abe Yie menghadapi banyak masalah! Anak-anak Abe Yie merangka beberapa rancangan untuk pulang ke tanah air mereka di tengah-tengah kekecohan yang disebabkan oleh virus yang sedang melanda negara. Saksikan drama terbaru Anak Beranak Abe Yie yang berkemungkinan menggelikan hati dalam slot Sakura bermula 16 Ogos 2022, setiap Isnin hingga Khamis jam 6 di TV3 dan siarkan secara langsung di www.tonton.com.my.

  ABAYKSF

  Anak Beranak Abe Yie ialah drama bersiri 20 episod ciptaan Zamriez Golden Pictures dan diarahkan oleh pembikin filem Pali Yahya, yang telah pun berjaya dengan drama popular Risik Pada Hati dan Honey-Moon. Pelakon seperti Azlee Senario, Jasmin Hamid, Aiman Tino, Wan Sharmila, Aidit Noh, Puteri Sarah, Aidil Aziz, dan

  Drama ini mengimbas kembali apa yang berlaku selepas rakyat Malaysia mengetahui tentang Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) negara yang menyebabkan mereka tidak percaya. Keturunan Abe Yie datang dalam pelbagai jenis (Azlee Senario). Sam (Aidil Aziz) dan Ann (Wan Sharmila), masing-masing menetap di Melaka dan Kuala Lumpur kerana pekerjaan mereka. Mereka juga sudah lama tidak mengunjungi kampung halaman mereka di Kelantan. Che Yah (Jasmin Hamid) turut mengeluarkan idea yang mungkin boleh dijadikan alasan untuk menjelajah ke seluruh negara untuk pulang ke dusun kerana ingin melepaskan rindu.

  Azlee Senario

  Kedegilan Sam dan Ann untuk merentas negeri membimbangkan Abe Yie dan Muluk (Aiman Tino), yang sangat bimbang dengan wabak yang mengerikan ini, bahawa mereka secara tidak sengaja membawa pulang penyakit itu. Orang tua di dusun dan penduduk setempat sentiasa menggesa orang ramai untuk menjaga kesihatan mereka dan menjauhi orang luar selepas PKP dilaksanakan.

  Adakah rancangan zuriat Abe Yie akan berjaya? Bolehkah mereka kembali dalam keadaan selamat dan sihat akhirnya? Setiap Isnin hingga Khamis pukul 6 di TV3, drama penuh aksi Abe Yie, Anak Beranak mungkin boleh disaksikan secara langsung dalam talian di www.tonton.com.my.

  Aidil Aziz dan Aiman Tino

  Untuk mengetahui maklumat lanjut tentang rancangan kegemaran anda, pergi ke akaun Instagram rasmi TV3 @dramasangat dan @TV3Malaysia di Facebook, Twitter, YouTube dan Instagram.

   

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *