Sat. Feb 24th, 2024

  Sebelum Hari Kemerdekaan, YBrs. Encik Iskandar Mirza Mohd Yusof, Pengarah Kanan – Acara Domestik & Pelancongan Malaysia menandakan bermulanya kempen Merdeka Meat Fiesta 2022 Me’nate Steak Hub (Me’nate). Majlis pelancaran itu bertepatan dengan perasmian besar lokasi ke-10 Me’nate Steak Hub, cawangan pertama yang terletak di pusat beli-belah, di The Curve di Mutiara Damansara.

  Keanu Azman dari Hitz FM dan Aki Chan dari MY FM, dua hos terkenal, menjadi hos acara tersebut. Dengan sambutan kemerdekaan yang indah tahun ini, pembukaan besar lokasi ke-10 Me’nate Steak Hub, yang menggariskan komitmen Me’nate untuk memberi inspirasi kepada pemimpin perniagaan dan orang awam untuk bebas menyatakan budaya dan warisan. Memandangkan tahun 2022 akan menjadi permulaan peralihan kepada fasa endemik, isu ini amat penting bagi rakyat Malaysia. Untuk menghormati perjalanan luar biasa yang telah menyatukan Malaysia walaupun menghadapi halangan yang paling sukar, Me’nate telah menubuhkan Fiesta Daging Merdeka 2022.

  YBrs. Encik Iskandar Mirza Mohd Yusof berkata, “Sungguh teruja melihat jenama tempatan seperti Me’nate membawa budaya tempatan kita dengan bangga dan secara kreatif menggabungkan hidangan tempatan dalam menu mereka sempena musim Merdeka ini. Saya berpendapat, ini merupakan cara terbaik untuk menzahirkan semangat patriotik seseorang, dan saya ingin mengucapkan terima kasih kepada mereka kerana melaksanakan inisiatif ini sebagai peneraju industri terkemuka dalam memberi inspirasi kepada rakyat Malaysia demi melahirkan semangat patriotisme, dengan cara mereka sendiri. Inisiatif ini bukan hanya untuk meningkatkan semangat semasa Merdeka sahaja, tetapi dasarnya memacu penyediaan dan makan makanan yang baik untuk segmen pelancongan dengan menggambarkan keindahan Kemerdekaan Malaysia kepada dunia melalui media sosial dan sebagainya”.

  Me’nate memperkenalkan hidangan tempatan istimewa seperti Daging Bakar Malaysia, Puyuh Goreng Merdeka, dan Jalur Gemilang Kambing yang digabungkan dengan beberapa sos Malaysia yang unik sebagai sebahagian daripada promosi Fiesta Daging Merdeka 2022 untuk menyerlahkan semangat patriotisme. Minuman termasuk Kopi Tarik, Teh Tarik, Bandung Bunga Raya, dan Soda Kebangsaan telah ditambah oleh restoran buatan tangan yang terkenal untuk mengikuti konsep itu. Sehingga 16 September 2022, hidangan bertemakan Merdeka ini akan dihidangkan di semua lokasi Me’nate Steak Hub di seluruh negara.

  Menurut Encik Syed Ashraf bin Syed Ali, Pengarah Urusan dan Ketua Pegawai Eksekutif Me’nate Steak Hub, “Di Me’nate, kami amat berbangga dapat mengekalkan tradisi tempatan walaupun kami merupakan restoran stik barat, kerana kami berpandangan adalah amat penting untuk kita berpegang dan berbalik kepada adat resam dan asal usul terutamanya pada masa kini dalam dunia yang sentiasa berkembang pesat ini. Makanan memainkan peranan penting dalam menghubungkan masyarakat daripada budaya, latar belakang dan etnik yang berbeza sejak dari dahulu lagi. Justeru itu, semasa kami melancarkan kempen Merdeka Meat Fiesta 2022, kami berharap dapat menjadi penghubung dalam menggalakkan perpaduan, kepelbagaian budaya dan kebersamaan sepanjang Merdeka ini”.

  Dengan diskaun 20 peratus untuk semua hidangan daging mulai sekarang hingga 31 Ogos 2022, Me’nate memberi peluang kepada pengguna untuk menikmati Merdeka bersama rakan dan keluarga pada harga yang berpatutan sebagai bonus tambahan kepada Fiesta Daging Merdeka 2022. Untuk maklumat tambahan, sila layari laman sosial Me’nate Steak Hub atau https://menate.com.my/.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *