Thu. Feb 22nd, 2024

  ‘Dapat rentak yang sesuai dalam setiap persembahan.” – Kapten Akim. ‘Terus jadi Number One!” – Kapten Hael. ‘Persembahan yang menyentuh hati peminat’ – Kapten Naim. Itulah matlamat yang dikongsi oleh semua Kapten, yang mahu peserta memerintah pentas dan menyampaikan persembahan yang memukau setiap minggu!

  Anugerah Juara Lagu (AJL) terus menghangatkan pentas dalam episod kedua program hiburan terbaru TV3, TERPALING JUARA, yang menghimpunkan bintang-bintang terkemuka dalam perniagaan hiburan untuk bertaruh pada lagu-lagu terkenal yang pernah dicalonkan dalam semua Muzik Muzik Semi. -Edisi akhir.

  Tiga penyanyi, pencipta lagu, dan penulis lirik yang sangat berbakat yang telah memenangi trofi Juara Lagu pada anugerah paling berprestij ditandingi antara satu sama lain di TERPALING JUARA untuk mengetuai penyanyi senior dan penyanyi junior dalam persembahan mingguan daripada # playlistAJL. Kapten ini ialah Akim Ahmad, Hael Husaini, dan Naim Daniel.

  Shaz (Shazreen Shaharum) mendapat penghargaan juri biasa atas persembahan yang mempunyai faktor WOW apabila dapat menambah keaslian dan mengemas kini lagu dangdut, Selamat Jalan Romeo (AJL19, lagu asal Ramlah Ram). Selain itu, persembahan Shaz mendapat undian terbanyak, memenangi anugerah Persembahan Terbaik Minggu dan hadiah wang tunai RM5,000. Shaz gembira dapat bekerjasama dan bertukar fikiran mengenai hala tuju rancangan itu dengan Kapten Hael Husaini. Shaz terdorong oleh pencapaian ini untuk bekerja lebih keras dan mencapai lebih baik pada minggu berikutnya.

  Rahmad Mega berjaya masuk sebagai penghibur pertama, dan nyanyian lagu Merisik Khabar (Juara Lagu 1987, asalnya dibawakan oleh Allahyarham Datuk Sudirman Arshad) sangat baik.Rahmad Mega berani keluar dari zon selesa dan mencuba elemen baru apabila bekerjasama dengan Hael Husaini.

  Aqeesh terdorong untuk menahan emosi kerana mungkin mengganggu persembahan lagu Sumpah (AJL34), yang pada asalnya dibawakan oleh Aina Abdul. Air mata yang sama turut tumpah di atas pentas oleh Ifa Raziah, yang menyanyikan lagu Di Pintu Syurga (AJL29, nyanyian asal Dayang Nurfaizah). Juri tetap juga memberi amaran kepadanya supaya mengawal emosi ketika menyanyi dan berhati-hati ketika melontar.

  Aqmal memberikan persembahan mantap dalam genre lagu irama Malaysia apabila menyanyikan lagu Raikan Cinta (AJL16, lagu asal Dato’ M. Nasir). Walau bagaimanapun, Aqmal mesti mendapat lebih banyak kehadiran di pentas dan melepaskan diri daripada gerak-geri tarian yang boleh memberi gambaran bahawa dia berlakon dengan gementar.

  Seribu Impian Hazami (AJL10, nyanyian asal Casey) mampu membawa penonton kembali ke zaman lagu ini popular. Di sebalik kehebatan Hazami yang bersuara, juri tetap berminat untuk melihat sisi lain dirinya. Dalam persembahannya yang akan datang, dia perlu mempunyai lebih banyak keberanian untuk mencuba dan memberikan kejutan baru.

  Nantikan persembahan Lagu Terpaling pada minggu hadapan yang bertemakan ‘Cinta’:

  1. Sepi Sekuntum Mawar Merah (AJL6, nyanyian asal oleh Ella) – Ifa Raziah
  2. Taman Rashidah Utama (AJL4, nyanyian asal oleh Wings) – Aqmal
  3. Tak Tercapai Akalmu (AJL21, nyanyian asal oleh Elyana) – Aqeesh
  4. Purnama Merindu (AJL14 – nyanyian asal oleh Dato’ Sri Siti Nurhaliza) – Shaz
  5. Ghazal Untuk Rabiah (AJL12 – nyanyian asal oleh Dato’ Jamal Abdillah) – Rahmad Mega
  6. Mas Mona (SFMM7 – nyanyian asal oleh Jeffrydin) – Hazami

   

  Haziq Hussni dan Shiha Zikir mengacarakan Terpaling Juara, yang bersiaran selama 8 episod dan menampilkan Datuk Hattan dan Fauziah Latiff sebagai juri tetap. Sebanyak RM100,000 akan diberikan kepada Juara Utama, RM50,000 kepada naib juara, dan RM30,000 kepada penamat tempat ketiga.

  Nivea adalah penaja bersama Terpaling Juara, Hot FM adalah rakan radio rasmi, Berita Harian dan Harian Metro adalah rakan media rasmi, dan Xtra dan Oh Bulan! adalah rakan digital. Vivo Malaysia adalah penaja utama acara tersebut. Layari www.xtra.com.my/terpalingjuara untuk maklumat terkini.

  Azrul Effendi Abdullah berkhidmat sebagai penerbit, Ikha Arnisya Mohd Anuar sebagai penerbit eksekutif, dan Nurhul Huda Haji Khalid berkhidmat sebagai penerbit eksekutif kanan semasa sesi produksi Terpaling Juara. Terpaling Juara akan mula disiarkan secara langsung dari Studio Sri Pentas 2 di Shah Alam pada hari Ahad, 21 Ogos 2022, jam 9.00 malam, dan anda boleh menontonnya dalam talian dalam HD secara langsung di www.tonton.com.my. Untuk permulaan perbualan media sosial, gunakan hashtag #TerpalingJuara dan #PlaylistAJL.

   

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *