Sun. Apr 14th, 2024

  Petaling Jaya, 17 November 2023 – Lagu terbaru Serra Kamal iaitu Bila Kau Ada akan berkumandang dalam drama “Alice Kampung Baru”. Lagu ini berirama modern dan menjadi lagu runut drama terbaru ini. Drama ini akan ditayangkan di Tv3 sebentar sahaja lagi. Nantikan lagu terbaru Serra dalam drama “Alice Kampung Baru” pasti dapat menarik perhatian penonton drama ini.

   

  Minat Serra Kamal dalam bidang seni amat mendalam dan telah mula menceburkan diri sejak berusia 5 tahun dengan menyertai pertandingan nyanyian sempena Hari Malaysia. Kebolehan Serra Kamal dalam bidang nyanyian telah digilap oleh Hazama selaku mentor menerusi program realiti “Mentor Milenia 2017”. Serra Kamal juga turut menjadi peserta dalam program realiti Lagu Cinta Kita 2 (LCK2) pada tahun 2021 berpasangan dengan Syafiq. Serra Kamal bukan sahaja berkebolehan dalam bidang nyanyian, malah dia juga aktif berlakon drama, filem dan juga teater. 

   

  Lagu terbaharunya ‘Bila Kau Ada’ mengisahkan tentang nilai persahabatan, kasih sayang, kesetiaan dan kepercayaan dalam persahabatan. Menurut Serra Kamal, “Saya berbesar hati dapat menyanyikan lagu “Bila Kau Ada” dan melodinya sangat sesuai dengan jiwa saya. Liriknya nampak ringkas tetapi membawa seribu makna! Shazee Ishak dan Audi Mok selaku komposer dan penulis lirik, begitu komited menjayakan rakaman lagu ini dan kami telah mengambil masa sebulan untuk menyelesaikan rakaman. Saya berpuas hati dengan lagu rentaknya lebih fresh dan berbeza dengan lagu lain. Saya berharap lagu ini mendapat tempat di hati pendengar dan semoga lagu ini dapat menceriakan hati semua pendengar.”

   

  Kepada peminat Serra Kamal, pastikan tidak ketinggalan mendengar lagi ‘Bila Kau Ada’ berkumandang dalam drama “Alice Kampung Baru” di platform Tonton yang turut dibintangi oleh Serra Kamal. Drama ini mengandungi 20 episod berkisarkan tentang persahabatan, masalah remaja dan juga konflik keluarga. Antara barisan pelakon adalah Amelia Christie, Sharifah Rose, Serra Kamal, Aniq Durar, Alif Muhaimin dan Muntazar Ghufran

   

  Jangan lepaskan peluang anda untuk muat turun lagu Bila Kau Ada di iTunes atau melalui aplikasi penstriman atas talian seperti Spotify, Apple Music, YouTube Music, Tidal dan Deezer. Untuk mendapatkan maklumat terkini tentang Alternate Records & Talents, layari akaun rasmi media sosial Alternate Records & Talents di Facebook, @alternate.my_ di Instagram, dan @alternate.rt_ di TikTok. 

  Turut disertakan lirik lagu Bila Kau Ada:

   

  (verse 1) 

  Gaya bergaya

  Denim lusuh

  Siap ku siap

  Sedia

  Masanya kita

  Menentang dunia

  Jalan ku jalan

  Tak sehala

  Lencong melencongnya ada

  Ada kau ada

  Senang atau susah

  (pre chorus)

  Kasut all star

  Gayaku macam superstar

  Bila susah

  Ku koyak

  Kalau hidupku drama

  Kamu heronya

  Kerana

  (chorus)

  Bila bila langit

  Ku nak runtuh

  Kau selamatkan ku

  Semua a-o-k

  Semua a-o-k

  Kau beri kata

  Yang meyakiniku

  Semua a-o-k

  Semua a-o-k

  (post chorus)

  Bila bila bila bila kau

  Ada ada ada ada

  Bila bila bila bila kau

  Ada ada

  (verse 2)

  Sama bersama

  Kasi jadi

  Angan beranganlah kita

  Takde ku takde rasa

  Kekurangan

  Keras oh keras

  Kepalaku

  Masih ku masih

  Mendengar

  Pedasnya pedas

  Setiap teguran

  (verse 2)

  Sama bersama

  Kasi jadi

  Angan beranganlah kita

  Takde ku takde rasa

  Kekurangan

  Keras oh keras

  Kepalaku

  Masih ku masih

  Mendengar

  Pedasnya pedas

  Setiap teguran

  (pre chorus & chorus)

  (bridge)

  Jika awanku mendung

  Kau pelangi

  Warna terindah

  Bmi takkan 

  Semeriah atau megah

  Tanpa kamu

  (chorus)

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *