Thu. Feb 22nd, 2024

  Dengan lebih daripada 150 rancangan kegemaran anda dalam hiburan, variasi, drama, fakta, filem, telefilem, filem pendek dan genre kanak-kanak yang disiarkan di Saluran 100 Gemilang melalui TV, Atas Permintaan dan Astro GO, Astro meraikan Hari Kebangsaan dan Malaysia ini. Hari dengan mempamerkan cerita dan hiburan terbaik Malaysia. Antara 21 Ogos dan 18 September, saluran ini akan percuma untuk semua pelanggan Astro.

  Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Astro, Henry Tan berkata, “Sebagai rakyat Malaysia yang bangga, Astro berharap agar dapat memberi inspirasi kepada negara kita untuk bersatu dan kekal teguh seperti yang divisualkan menerusi tangan-tangan yang mewakili kepelbagaian kaum di Malaysia, pada masa yang sama disulami dengan warna-warna kebangsaan kita – Biru untuk Perpaduan, Merah untuk Keberanian, Putih untuk Kesucian dan Kuning untuk Kesetiaan. Inilah nilai-nilai menyatukan rakyat Malaysia sejak lahirnya negara kita dan akan terus membimbing kita.”

  Tan berkata, “Video Gemilang Bersama kami memaparkan Nurin Amalin yang berusia 19 tahun, seorang para-atlet yang kehilangan penglihatannya ketika berusia 10 tahun. Menerusinya, kita akan melihat warna dan nilai yang dimaksudkan sebenarnya.

  Astro, sebuah jenama tempatan, mahu menjadi suara untuk kebaikan dengan memperkasakan rakyat Malaysia untuk menyumbang kepada pembangunan negara kita melalui kempen Gemilang Bersama dan Saluran 100 Gemilang, yang mengetengahkan cerita dan hiburan terbaik Malaysia. Pelanggan boleh mengambil kesempatan daripada pilihan luas kandungan baharu dan akan datang, termasuk:-

  • Malaysia All Together Now Istimewa Merdeka: Program yang mempamerkan tokoh-tokoh tersohor negara daripada semua kaum dan kumpulan generasi yang bersaing untuk merebut trofi istimewa All Together Now Merdeka.
  • Komedi Satu Tong, yang dibintangi Andy Teh, Elizabeth Tan, dan Shah Iskandar, menggambarkan kisah isu yang sering dihadapi rakyat Malaysia, seperti kelewatan bekalan udara mereka. Komedi ringan ini berfungsi sebagai peringatan indah tentang kejujuran dan sikap suka menolong rakyat Malaysia.
  • The konservasionis, sebuah dokumentari oleh pengarah terkenal KC Chiu tentang Malaysia. Dokumentari pertama menunjukkan kepada kita keindahan negara kita melalui mata lapan warga asing yang menggambarkan tinggal di sana, menjelaskan mengapa mereka memilih Malaysia sebagai rumah baharu mereka, dan berfungsi sebagai peringatan tentang budaya dan cara hidup yang kaya yang telah kita gunakan.
  • 270 min To the Asian Cup ialah dokumentari yang mengikuti perjalanan emosi, kegembiraan dan tidak mementingkan diri pasukan bola sepak negara ke arah kelayakan ke Piala Asia AFC 2023 buat kali pertama dalam tempoh 42 tahun.
  • Saksikan The Making of Air Force sempena Hari Kebangsaan dan Hari Malaysia. Selagi Bernyawa, yang mungkin terdapat di saluran Gemilang. tentera udara The Movie: Selagi Bernyawa ialah filem blockbuster yang penuh aksi tentang pengorbanan yang dilakukan oleh Tentera Udara Diraja Malaysia dan semangat patriotisme ketika mereka berkhidmat dan memastikan kita semua selamat. Great performers including Dato Adi Putra, Aiman Hakim, Nas-T, Sara Ali, Carmen Soo, Anas Ridzuan, Jack Tan, Johan As’ari, Iman Corinne, and Luqman Hafidz, Pablo Amirul , Scha Alyahya, Sangeeta Krishnasamy, Azira Shafinz and banyak lagi yang muncul dalam filem itu, yang akan dipersembahkan pada 25 Ogos.
  • Melalui interaksi dengan hos Alif Satar, Sissy Iman, dan tetamu istimewa Datuk Aznil Haji Nawawi dan Michael Ang, Cheerful Chit Chat menunjukkan bagaimana kanak-kanak melihat Malaysia secara berbeza daripada orang dewasa.

   

  Tonton filem popular Malaysia termasuk Ola Bola, Hantu Kak Limah, The Journey, The Garden of Evening Mists, Paskal, Polis Evo 1 & 2, The Kid from The Big Apple, P. Ramlee Movies, Boboiboy The Movie 2, dan banyak lagi. Anda juga boleh menonton Rancangan Masakan Kampunglympics dan Agak-Agak.

  Raikan Hari Kebangsaan Dengan Lebih Lagi 

  Sehubungan dengan Hari Kebangsaan, Astro Radio akan mengadakan beberapa acara pengaturcaraan yang menarik, termasuk memainkan lebih banyak muzik serantau di 11 stesen radio dan aplikasi SYOK. Cerita yang menonjolkan ciri-ciri tersendiri rakyat Malaysia akan dipaparkan di LITE. Manakala ERA akan mengambil bahagian dalam perarakan Hari Kebangsaan bersama-sama selebriti dengan menaiki bas hop-on-hop-off mengelilingi lokasi terkenal di bandar ini. Merdeka Food, program menarik oleh RAAGA, dan Mini Konsert Merdeka yang menampilkan pelbagai pemuzik serantau semuanya akan diadakan oleh MY.

  Mulai 8 Ogos hingga 18 September 2022, Go Shop akan mengadakan “Go Gemilang Sale” dengan kupon diskaun bernilai sehingga RM112. Penghantaran nasional percuma, termasuk ke Sabah dan Sarawak, tersedia kepada pelanggan tanpa keperluan pembelian minimum dari 31 Ogos hingga 4 September dan 16 September hingga 18 September.

  Selain itu, pelanggan boleh menonton program TV eksklusif di saluran Go Shop, internet dan aplikasi mudah alih, termasuk Kak Joy & The Geng, Inspirasi Malaysia, Keluarga Mahabbah, Go Cuti dan Rencah Go Shop. Sila layari www.goshop.com.my atau muat turun aplikasi Go Shop dari Google Play atau App Store untuk butiran tambahan.

  Sehingga 30 September, pelanggan NJOI yang membeli Kotak NJOI dari Kedai NJOI di www.njoi.com.my, penjual NJOI di setiap negeri, atau tapak e-dagang seperti Shopee, Lazada dan Go Shop akan menerima dua bulan percuma akses kepada Pek HD dan kredit RM30.

  Dengan menjawab soalan trivia di saluran Gemilang, 100 pelanggan Astro boleh masuk untuk memenangi HONOR Band 6. Laman peraduan boleh diakses dengan klik https://astro.com.my/merdeka22.

  Memberi Semula Kepada Komuniti

  Selain melancarkan projek buku audio bersama Persatuan Orang Buta Malaysia, Astro turut mengumumkan kempen derma darah bersama Pusat Darah Negara (PDN) sempena kempen Gemilang Bersama (MAB). Anda mungkin boleh menyelamatkan tiga nyawa dengan memberikan satu beg darah. Di Jalan Tun Razak, Putrajaya dan Mid Valley, terdapat kemudahan derma darah di mana anda boleh melakukannya. Sila layari www.pdn.gov.my untuk butiran tambahan.

  Melalui kerjasama dengan Persatuan Orang Buta Malaysia, Astro turut membantu mereka yang hilang keupayaan untuk melihat dan bertujuan untuk meningkatkan kesedaran tentang nasib mereka sambil menggalakkan rakyat Malaysia menjadi sukarelawan untuk rakaman buku audio (MAB). Ke alamat e-mel [email protected], hantarkan rakaman buku audio. Lawati [email protected] untuk maklumat lanjut.

  Butiran lanjut mengenai kempen Gemilang Bersama boleh didapati di https://promotions.astro.com.my/details/GemilangBersama.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *