Sat. Feb 24th, 2024

   

  OtaiBoyz, juga dikenali sebagai Band D’OtaiBoyz, ditubuhkan pada 2007 tetapi dibubarkan tidak lama kemudian. Kumpulan itu kini akan dibangkitkan semula pada tahun 2021 di bawah nama projek band D’OtaiBoyz. Mereka memilih nama itu untuk menyerlahkan Bald Boy, penyanyi utama kami, dan aliran mantap lagu-lagu baharu kumpulan itu, seperti “Otai,” yang mempunyai irama “rock kapak”.

  “Permata Ku,” lagu terbaru mereka, lebih mirip kepada balada Rockestra. Mengikut sinopsis lagu itu, pasangan yang sedang bercinta mengalami perubahan mendadak dalam hubungan mereka kerana kemungkinan berlaku perselingkuhan atau penyakit. Pendengar mesti membuat pertimbangan sendiri.

  Kumpulan dari Singapura, D’Otai Boyz membuktikan rock kapak Melayu masih terus berbisa di negara Temasek sana. Kesemua ahli yang terdiri daripada Boy Botak (vocal), Nazry (gitar), Dzoul (gitar), Khai (bass), Lee (drum) dan Man (keyboard). Semua mereka dari Singapura kecuali Dzoul dari Malaysia. Man pula juga merupakan keyboardis kumpulan Life Petal iaitu satu lagu kumpulan balada rockestra di sana.

   

  Sejak 2010-an, mereka aktif bermain di majlis perkahwinan dan acara kemasyarakatan di Singapura sebagai salah satu kumpulan muzik yang masih mempersembahkan balada rock dan irama kapak. Mereka tidak sabar-sabar untuk meneruskan aktiviti mereka pada tahun 2021 dan akan mengeluarkan single terbaru mereka, “Permata Ku.”

  Mereka dijangka menganjurkan konsert mini dalam talian bersama beberapa aksi lain untuk projek mereka yang akan datang. Semoga kepulangan D’Otai Boyz akan menyemarakkan lagi semangat muzik tempatan di Malaysia dan Singapura. Lagu “Permata Ku” juga boleh didapati di perkhidmatan muzik digital lain seperti Spotify, iTunes, Joxx, KKBOX dan Deezer.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *