Wed. Feb 21st, 2024

  Kepulangan New Hope Club ke Malaysia adalah perkara besar apabila mereka membuat pengumuman itu. Ketika kali terakhir mereka melawat Kuala Lumpur pada 2018, kuartet itu mengejutkan 2,000 peminat Malaysia semasa persembahan persembahan sulung mereka di Sunway Pyramid.

  Lebih daripada enam lagu terbaharu dan disukai ramai oleh New Hope Club, termasuk hit “Know Me Too Well,” dinyanyikan semasa persembahan. Ini membantu memeriahkan venue dan menangkap tenaga muda belia Malaysia.

  “Tenaga mereka dan mendengar mereka menyanyi setiap bait lirik lagu kami membuat jelajah kami merentas Asia Tenggara menjadi satu detik indah sambil mengenang perjalanan kami sebagai sebuah kumpulan muzik. Dapat bertemu mereka secara langsung ataupun melihat karya mereka di media sosial sejujurnya adalah pembakar semangat kami untuk terus berkarya sebagai satu kumpulan. Kami benar-benar ingin melihat konsert kami habis tiket jualan di Malaysia satu hari nanti,” kata salah seorang ahli kumpulan mereka Reece Bibby, sambil ditemani rakan sekumpulan Blake Richardson dan George Smith.

  Tiga daripada lagu-lagu hit acara itu, termasuk “Sempurna,” dipersembahkan oleh kumpulan terkenal tempatan Insomniacks. Kumpulan itu dipilih oleh label global New Hope Club untuk memulakan persembahan mereka di Kuala Lumpur, menjadikan Insomniacks artis asing pertama negara yang membuka untuk mereka.

  Sebagai ganjaran untuk lagu mereka “Know Me Too Well” bersama Danna Paola, yang berjaya mencapai rekod platinum di Malaysia, mereka diberikan plak platinum oleh pengarah urusan Universal Music Malaysia, Kim Lim, pada penghujung persembahan.

  “Saya sangat bangga dengan pencapaian mereka di Malaysia serta kagum melihat rasa sayang mereka buat peminat yang telah mereka paparkan sejak bertahun lamanya. Ia sangat menakjubkan untuk melihat begitu ramai yang hadir ke Sunway Pyramid, menyanyi setiap bait lirik lagu mereka selain menayangkan poster buat mereka. – Membuat saya tak sabar untuk menonton lebih banyak persembahan anjuran Universal Music Malaysia.”, kata Kim Lim.

  Ensemble ini telah berjaya menjual rancangan di seluruh dunia dengan lebih 2.4 bilion strim setakat ini (termasuk Amerika Syarikat, Kanada, UK, Jerman, Perancis, Korea, Thailand, Jepun, Singapura dan Indonesia). Lagu popular mereka “Know Me Too Well,” yang telah diubah pada TikTok tahun lepas, menarik banyak perhatian tempatan sebelum mencapai status platinum #1 di Malaysia.

  “Ia satu penghargaan yang besar buat kami, untuk melihat sokongan padu serta peningkatan peminat sejak pertama kali kami tiba empat tahun yang lalu. Kami akan terus mara dan harap akan kembali lagi.” Kata mereka.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *