Thu. Feb 22nd, 2024

  Pada 3 dan 4 September, “Teater Muzikal Upin & Ipin-Pin Pin Pom!” akan menggegarkan Dewan Plenary Pusat Konvensyen Kuala Lumpur. Dalam penerbitan teater muzikal terbaharu ini, “Pin Pin Pom!” maskot Upin, Ipin, dan rakan-rakannya memainkan peranan lakonan dan aksi dalam pengembaraan yang berlatar belakangkan alam semesta yang indah. Pementasan di teater ini akan memberi impak yang menakjubkan berkat penggunaan teknologi termaju, termasuk teknik kesan khas, kesan pencahayaan dan penggunaan skrin LED.

  Persembahan selama sejam “Teater Muzikal Upin & Ipin-Pin Pin Pom!” dipenuhi dengan nombor muzik yang mencuit hati yang pasti membuatkan penonton tertarik dan menyanyi bersama. Lagu-lagu yang akan dipersembahkan datang daripada katalog Upin & Ipin, termasuk lagu-lagu hits seperti “Gembira Bermain” dan “Upin & Ipin Berani” dan “Pin Pin Pom!” Beberapa watak baharu yang muncul dalam teater itu, seperti Pahlawan Magik Upin Ipin dan Nenek Kebayan, akan turut dimuatkan dalam teater ini.

  Teater ini dicipta oleh Les’ Copaque Production, diuruskan bersama oleh Star Fotress Sdn Bhd, dan diarahkan oleh Siti Rohaya Atan. Pada 3 dan 4 September 2022, “Teater Muzikal Upin & Ipin-Pin Pin Pom!” akan dipersembahkan di Dewan Plenary Pusat Konvensyen Kuala Lumpur pada pukul 11 pagi, 3 petang, dan 8:15 malam.

  Les’ Copaque berbesar hati untuk memberikan diskaun istimewa untuk Teater Muzikal Upin & Ipin Pin Pin Pom sempena cuti sekolah yang akan datang! yang diterjemahkan kepada penjimatan tiket sehingga 50%. Tiket masih tersedia untuk pembelian sehingga hari persembahan di tapak web Trip.

  Jualan tiket untuk acara: Lawati tapak web Trip.com (https://my.trip.com/w/Upinipin-2022).

  SINOPSIS: “Teater Muzikal Upin & Ipin -Pin Pin Pom!”

  Ruby Ajaib kepunyaan Nenek Kebayan ditemui lalu dibawa pulang oleh Upin dan Ipin secara tidak sengaja. Kekuatan Batu Ruby Ajaib diperlukan oleh Nenek Kebayan, yang ingin memerintah alam ajaib dengan niat jahat. Nenek Kebayan diserang oleh Upin dan Ipin, yang bertukar menjadi Pahlawan Sihir. Adakah rancangan Nenek Kebayan akan dihalang oleh Upin dan Ipin, memelihara dunia sihir dan Kampung Durian Runtuh?

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *