Sun. Jun 23rd, 2024

   

  Pengisytiharan kerajaan bahawa fasa endemik itu telah menyebabkan kebangkitan sektor hiburan negara, seperti yang ditunjukkan oleh banyak pameran dan produksi pentas yang diadakan.

  Tidak ketinggalan beberapa penganjuran konsert berskala besar yang dianjurkan bermula Mei lalu membabitkan beberapa penyanyi terkenal, termasuklah dari luar negara. Sekali gus memberi bayangan sokongan padu peminat masih ada.

  Terbaharu, Konsert Hype Night In Kuala Lumpur 2022 yang dianjurkan oleh NJ Setia bakal diadakan di KWC StarXpo Kuala Lumpur pada 23 Oktober 2022.

  Konsert Hype Night In Kuala Lumpur bakal menampilkan kolaborasi hebat penyanyi dari dua negara Malaysia dan Indonesia. Dari Malaysia, Ezad Lazim, Amir Masdi dan Najwa Latif. Sementara dari Indonesia pula barisan penyanyi yang tular dan mempunyai lebih 15 juta pengikut di media sosial seperti Tri Suaka, Nabilah Maharani, Zidan, Angga Candra dan Valdy Nyok.

  Penganjur NJ Setia berkata, pihaknya mengambil peluang dalam membentuk sebuah konsep persembahan kolaborasi antara influencer Indonesia dan Malaysia yang segar dan sesuai dengan peredaran industri muzik serantau.

  Selaku penganjur konsert ini kami mahu membuka mata banyak pihak. Dengan semangat, tiada perkara yang mustahil, NJ Setia membawa kumpulan penyanyi dari Yogyakarta dan Jakarta, Indonesia untuk berada di atas pentas bersama penyanyi tersohor Malaysia.

  NJ Setia bijak mengambil peluang dalam membentuk sebuah konsep persembahan kolaborasi antara influencer Indonesia dan Malaysia yang segar dan sesuai dengan peredaran industri muzik serantau.

  Konsert Hype Night In Kuala Lumpur juga akan menjadi acara berkumpul bagi influencer, Youtubers dan insta famous meraikan kolaborasi terbaik tahun ini antara penyanyi Malaysia dan Indonesia. Ini adalah pentas persembahan vokal serumpun.

  Menurut pihak penganjur juga, konsert ini adalah ruang terbaik penyanyi dari Indonesia membuktikan kemampuan sebenar mereka untuk menghiburkan penonton dan peminat dari Malaysia, Singapura dan Brunei.

  Bagi penyanyi dari Indonesia, Nabilah Maharani yang popular menerusi lagu Bila Nanti, dia sangat gembira apabila diberi peluang untuk beraksi dan membuat persembahan di Malaysia.

  Sementara itu, Amir Masdi berkata, pemilihannya untuk konsert yang menggabungkan penyanyi Malaysia dan Indonesia ini satu perkara yang unik untuk penonton.

  Dari segi penyanyi pula mereka dapat merasa suasana yang baru di pentas sebab ada penyanyi dari Malaysia dan Indonesia. Jadi, kehadiran kami ini akan memberikan tenaga dan ‘vibe’ yang berbeza. Mungkin cara mereka buat persembahan dan interaksi dengan penonton.

  Mereka juga berpeluang untuk berjumpa penyanyi dari Indonesia untuk bertukar informasi dalam muzik.  Peminat dan penonton yang hadir pada Konsert Hype Night In Kuala Lumpur 2022 nanti bakal disajikan dengan persembahan solo dan duet dengan 18 lagu di bawah pimpinan pengarah muzik Along Exists.

   

  Tiket menyaksikan konsert ini boleh didapati menerusi laman web www.tiket2u.com.my

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *