Thu. Feb 22nd, 2024

   

  Siri konsert “YOLO Live Sessions: 3 Generations” telah berjaya menghimpunkan ‘otai-otai’ rock negara, termasuk kumpulan XPDC, Spider, dan Noh Salleh, yang kesemuanya membuat persembahan atas permintaan untuk majlis tersebut. Penggemar muzik rock negara sangat menantikan konsert malam ini.

  Sebuah konsert termasuk pemuzik dari tiga genre rock yang berbeza tidak pernah dilakukan secara berkesan oleh perancang acara. Majoriti pengunjung menikmati persembahan dan menyertai lagu-lagu tersebut.

  Terdahulu, YOLO Malaysia pernah menganjurkan 6 buah konsert secara digital dengan jayanya ketika negara masih lagi dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) pada tahun 2020 yang lalu bagi artis seperti Tuju & Loca B, Zizi Kirana, Dolla, All Starz Division dan Ruffedge.

  Kumpulan Spider mempersembahkan lagu-lagu hit mereka, antaranya Anti Gravity, Kacap Terlabik, Kau Saja, Hidupku, Mingunglah Terjadi, “tribute” khas kepada Mentera Semerah Padi, Kelawat Vampira, dan Mabok, sebagai aksi pertama malam pembukaan konsert itu.

  Walaupun berkongsi pentas dengan beberapa bintang terbesar dalam industri rock kami, ini adalah konsert pertama Spider. Penonton yang hadir sangat teruja dan seronok. Kami sempat mencipta “tribute” dadakan untuk sifu Dato’ M. Nasir menggunakan lagu Mentera Semerah Padi kerana beliau hadir khas untuk menyokong kami.

   

  Ketika aksi kedua dipersembahkan, Noh Salleh membawa ‘mood’ yang lebih romantis ke dalam dewan Zepp KL dengan menyanyikan lagu-lagu berentak retro popularnya seperti Gelung, Renjana, Mr. Polia, Biar Seribu, Sang Penikam, Angin Kencang dan Bunga Di Telinga.

  Kumpulan rock XPDC, yang juga dikenali dengan nama “King of Funfair,” mengakhiri persembahan dengan set lagu rock modennya, termasuk Ntahapahapantah, Raja Kertas, gabungan tiga lagu (Titian Perjalanan, dan Aku Dan Sesuatu), Selendang Merdeka, Kita Pengyu, Sanapang Patah, Kabus Semalam, Live Together, Not Mine.

  Peminat dihidangkan dengan persembahan unik oleh ketiga-tiga artis itu sebelum tirai konsert menggunakan lagu keagamaan terkenal, Semangat Yang Hilang.

   

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *