Wed. Feb 28th, 2024

  Kesemua produk TV Pintar Toshiba ini bakal memberi pengalaman menonton premium kelas atasan yang serba moden kepada rakyat Malaysia.

  Antara barisan TV Pintar Toshiba adalah:

  • Rangkaian TV Toshiba Ultra HD 4K-Z770, M550L dan C350L
  • HD Penuh atau Rangkaian Siap HD-V31 dan V35

  Semua produk-produk ini menawarkan Smart OS termasuk TV Android, VIDAA TV dan TV Google.

  “Kualiti kehidupan semakin menunjukkan perkembangan yang baik maka saingan dalam industri pengeluaran TV juga semakin sengit. Sebagai peneraju jenama TV antarabangsa, kami selalu berbangga dengan TV ‘Designed-in-Japan’ yang memberi pengalaman menonton yang muktamad di seluruh negara dan kami tahu akan pentingnya menonton di TV. Maka kesemua TV Toshiba dilengkapi dengan ikonik REGZA Engine, yang dihasilkan sepenuhnya di makmal kami di Jepun, yang mana menghasilkan warna terang semula jadi yang diperlukan dalam sesebuah TV. Kami akan terus membaiki produk kami dengan menghasilkan lebih produk inovasi dan berteknologi dan tidak akan berhenti mencari cara menghasilkan TV yang berkualiti yang dapat memberi pengguna pengalaman menonton yang lebih realistik dan imersif, yang selari dengan kata kekunci kami-Be Real, Be Brilliant”-Tatsuhiro Nishioka, Pengurus Jenama Toshiba TV Global.

  Berikut adalah rangkaian produk TV Toshiba 2022:

  Toshiba TV Z770-skrin 65″ inci (RM7,699

  • Toshiba TV M550L-3 saiz skrin iaitu 50″ (RM2,599), 55″ (RM3,199) dan 65″ (RM4,399)
  • Toshiba TV C350L-4 saiz skrin iaitu 43″ (RM1,799), 50″ (RM2,399), 55″ (RM2,699), 55″ (RM3,799) dan 75″ (RM6,499)
  • Toshiba TV V31- 32″ (RM999) dan 43″ (RM1,499)
  • Toshib TV V35-32″ (RM1,399) dan 43″ (RM1,999).

   REGZA Engine 4K Pro adalah ikonik teras pemprosesan yang dibangunkan oleh Toshiba TV. REGZA adalah singkatan bagi “Real Expression Guaranteed by Amazing Architecture”. Dengan memasang REGZA Engine Pro dalam semua rangkaian TV Ultra HD 4K julat Pertengahan dan julat Tinggi, pengguna dapat menikmati pengalaman menonton luar biasa dengan bunyi asli. TV Toshiba Z770 yang mengguna REGZA membolehkan pengguna menikmati pengalaman menonton yang unik melalui teknologi unik AI 4K Upscaling and Picture Optimiser. Teknologi AI 4K Upscaling ini menghasilkan konten dan tekstur yang lebih dekat dan jelas menghampiri kualiti 4K manakala teknologi AI Picture Optimiser dalam TV Toshiba Z770 pula menghasilkan gambar berkualiti mengikut AI real-time optimisation.

  • Selain REGZA Engine, TV Toshiba juga mengguna teknologi TV Gateway, teknologi Quantum Dot Colour di TV Toshiba Z770 dan juga TV yang baru dilancarkan iaitu rangkaian M550L yang menghasilkan warna terang semulajadi. Teknologi-teknologi ini menukar semua watak kepada lebih terang dengan menghasilkan bilion warna-warna naungan.

   Kualiti Bunyi Sinematik Yang Asasi

   Rangkaian TV Pintar 4K dan TV Pintar Toshiba dilengkapi dengan sistem suara yang berkualiti. Ini semuanya diserahkan kepada ikonik sistem audio Toshiba yang dikenali sebagai REGZA Power Audio yang menghasilkan bunyi akustik yang tebal sekaligus menghasilkan pengalaman mendengar imersif kepada pengguna. Mengguna teknologi terkini dan dibantu oleh audio bertauliah, pengguna boleh merasai pengalaman mendengar suara seolah-olah datang secara terus dari skrin dan menghasilkan suara manusia secara realistik. Memandangkan Toshiba TV M550L adalah model ikonik  sempena ulang tahun Toshiba ke-70, maka rangkaian TV ini dilengkapi dengan REGZA Power Audio Pro san BAZOOKA Bass Woofer manakala TV Toshiba Z770 pula secara eksklusifnya dilengkapi dengan REGZA Power Audio Pro+, the Quad Passive BAZOOKA Bass Woofewr dan Pendengar Suara Front Firing yang menghasilkan suara bass yang bakal mengegarkan jiwa dan badan anda. TV Toshiba M550L dan Z770 pula menawarkankombp rangkaian Bass Woofer yang berkuasa  sebagai pembesar suara dengan kuasa luaran 48W dan 80W.

   Smart OS juga adalah salah satu ciri yang boleh dipertimbangkan oleh pengguna sekiranya ingin membeli TV. Sebab itu, rangkaian TV Toshiba dilengkapi dengan Smart OS termasuk TV Android, TV Google dan TV VIDAA yang dapat memenuhi permintaan semua orang dan membolehkan mereka menikmati konten kegemaran dengan lebih efisien selain daripada menonton melalui TV di telefon. Selain semua Smart OS yang diterangkan, terdapat satu berita baik untuk pengguna Apple di mana Toshiba TV M550L dan C350Ldilengkapi dengan Apple AirPlay dan Apple HomeKit, yang membolehkan mereka menonton wayang, bermain permainan,  mendengar muzik dan melihat gambar melalui peranti Apple ke skrin yang lebih besar. Dengan teknolgi Apple HomeKit ini, pengguna boleh mengawal TV melalui iPhone, iPad, mini HomePod, Apple Watch dan Mac.

   Gaya Yang Memenuhi Pertukangan Kelas Dunia 

   Direka dengan kurang alur peletak dan minimalis, TV Toshiba menawarkan pengalaman menonton yang hebat tidak kira di mana jua persekitaran dan membolehkan pengguna merasai pengalaman menonton secara imersif melalui filosofi Essential Beauty. Ia mencipta rekaan yang bergaya, TV Toshiba menawarkan kualiti dan elemen elegan dalam kesemua rangkaian TVnya. Ia mempunyai ciri Pure Anodized Metal yang menghasilkan TV Bergaya dalam masa sama menghasilkan binaan yang kuat dengan rekaan moden.

   Penampilan elegan, gaya menonton secara langsung dan penghasilan bunyi yang hebat menjadikan rangkaian TV Toshiba bagi 2022 memberi pengalaman menonton seperti di pentas utama, stadium, rumah opera dan dunia virtual.

   FIFA World Cup Qatar 2022

   Selari dengan pertandingan FIFA World Cup Qatar 2022, Toshiba dengan bangganya ingin mengumumkan bahawa Toshiba menjadi TV Rasmi bagi pertandingan terkemuka itu tahun ini dan telah melancarkan Jualan TV Goal Goal serta Cabutan Bertuah bermula 1 September hingga 31 Oktober.

   Rakyat Malaysia yang membeli TV Toshiba baharu dilancarkan M550Lsaiz 55 inci atau C350L 75 inci sewaktu promosi FIFA World Cup Qatar 2022 Mega Offer dan juga rangkaian TV Ultra HD 4K akan mendapat hadiah eksklusif beserta kad Touch & Go bernilai sehingga RM70.

   Selain itu, pelanggan yang menyertai Cabutan Bertuah bakal memenangi pelbagai rangkaian hadiah termasuk 8 tiket FIFA World Cup Qatar 2022 dan hadiah uatama, RM500 baucar Touch & Go bagi hadiah kedua dan hadiah ketiga berupa baucar Touch & Go bernilai RM200. Untuk memasuki Cabutan Bertuah ini, pelanggan perlu membeli Toshiba TV bernilai RM1,999 dan ke atas, mengisi borang dan menghantar resit pembelian ke https://www.toshibatv-my.com/tvgoalpromo. TV yang terlibat adalah Z770, rangkaian M550L dan rangkaian C350L.

   Maklumat lanjut boleh layari:

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *