Thu. Feb 22nd, 2024

  Peminat radio SINAR kini boleh mendengar gandingan baharu dalam segmen “Pagi Di SINAR”, yang kini merangkumi Siti Elizad dan disertai oleh Jep, Angah, dan Rahim. Segmen “Duo SINAR”, yang kini mempamerkan Hefny dan Falyq; dan segmen “R&R SINAR”, yang kini menampilkan Putra Anuar sebagai personaliti baharu. Kesemua gandingan ini boleh didapati di udara dan melalui aplikasi SYOK.

  Episod pagi SINAR yang menampilkan Jep, Angah, Rahim, dan Siti Elizad akan terus menggembirakan penonton setiap pagi dari jam 6 hingga 9 pagi, Isnin hingga Jumaat.

  • Satu Hari Satu Kata, di mana personaliti SINAR akan berkongsi satu perkataan yang jarang digunakan menurut rujukan daripada Kamus Dewan Bahasa.
  • Kawan Tanya Ustaz Jawab, di mana peminat boleh bertanyakan soalan berkaitan ilmu agama di media sosial SINAR dan mendapatkan jawapan daripada Imam Muda Asyraf, selaku tetamu jemputan.
  • Meja Bulat, di mana personaliti ‘Pagi Di SINAR’ berkongsi topik perbincangan harian bersama peminat.
  • Jerat SINAR, peminat berpeluang untuk berinterasi bersama personaliti SINAR dan bermain permainan menarik.

  Setiap Isnin hingga Jumaat dari 3 petang hingga 7 malam, gabungan baharu Hefny dan Falyq akan dipaparkan dalam bahagian “Duo SINAR”, membuatkan penonton terhibur. Terdapat pelbagai kandungan menarik yang tersedia, termasuk His Story, yang berkongsi topik trend dan popular di media sosial, Kota Duo, permainan yang menarik dengan peminat, SINAR Chorus, yang membolehkan pengguna menyanyikan bait-bait lirik daripada lagu pilihan, dan Cer Citer Duo, yang membolehkan pengguna berkongsi topik menarik dengan pengguna dengan membuat panggilan di SINAR.

  Penyokong SINAR ditemani pada sebelah malam oleh Putra Anuar, personaliti baharu SINAR yang juga gemar menjana video di aplikasi TikTok. Setiap Isnin hingga Jumaat, dari jam 8 malam. hingga 12 pagi, Putra akan bersama pendengar di bahagian ‘R&R SINAR’, membawakan berita sukan, membincangkan perkara-perkara remeh dan menarik, serta pilihan muzik terhebat. Peminat mungkin menjangkakan penambahan baharu berikut:

  • Cerita Sukan, di mana Putra berkongsi info ringkas dan terkini tentang berita sukan
  • Nak Tahu?, di mana Putra akan menyampaikan fakta-fakta menarik bersama peminat
  • Kata-Kata Tak Terungkap, di mana peminat boleh membuat permintaan lagu
  • Jiwang Jumaat, setiap hari Jumaat, di mana Putra akan memainkan lagu-lagu jiwang dan peminat boleh sampaikan ucapan buat yang tersayang.

  Untuk maklumat lanjut tentang personaliti dan pengisian-pengisian baharu di SINAR, layari www.sinar.my atau ikuti platform media sosial.

  Ulasan Pengurus Kandungan SINAR, Erman Zaki dalam temubual bersamanya,

  “Kami teruja untuk menampilkan barisan personaliti SINAR terkini yang diperbaharui untuk hiburan para pendengar, dengan kehadiran Siti Elizad di Pagi Di SINAR bersama Jep, Angah dan Rahim, Duo SINAR bersama Hefny dan Falyq, serta R&R SINAR bersama personaliti baharu, Putra Anuar. Kami berterima kasih kepada semua pendengar atas sokongan mereka dan berharap para peminat dapat terus berhibur dengan barisan personaliti dan pengisian menarik di SINAR.”

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *