Tue. Jul 23rd, 2024

  Lagu ‘Angan’ tercipta hasil gandingan dua suara hebat daripada penyanyi Ben Ladin dan Shiha Zikir. Lagu ini dijangka memberi pengajaran dan mesej yang menyenangkan kepada pendengar. Salah satu keunikan lagu ini ialah komposer dan penulis Hikayat Benladin telah menambahkan sentuhan tersendiri padanya iaitu Malique.

  Sejak kemunculan muzik pendek di dalam media sosial, lagu ini telah menarik perhatian peminat Ben Ladin, terutamanya di TikTok yang telah mencapai 70 penciptaan kandungan (content creation) dalam tempoh seminggu selepas muzik pendek ini dikeluarkan. Gabungan duo hebat ini jelas mempunyai daya tarikan tersendiri dan mampu menarik perhatian peminat mereka.

  ‘Angan’ adalah buah tangan yang paling istimewa daripada Ben Ladin dan Shiha Zikir pada tahun ini. Kedua-dua artis ini memainkan peranan penting dalam lagu ini, seperti Ben Ladin sebagai penyanyi rap dan Shiha Zikir sebagai pelengkap kepada vokal yang unik dan merdu. Kolaborasi ini tidak hanya mencerminkan kepelbagaian bakat seni mereka, tetapi juga menghasilkan perpaduan yang memukau dan pastinya akan memikat hati pendengar pada era ini.

  Lagu ‘Angan’ mengisahkan tentang perasaan seseorang yang terperangkap dalam ilusi atau impian untuk mencapai kehidupan mewah dan kuasa yang tinggi. Dalam usaha mengejar impian mereka, mereka juga mengalami rasa kebingungan dan ketidakpastian kerana realiti kehidupan yang sukar diwujudkan.

  Antara mesej yang positif dalam lagu ‘Angan’ ini untuk sentiasa berpegang kepada realiti agar tidak merosakkan masa depan kita, terutamanya apabila kita terdedah kepada kemewahan, penipuan, dan keinginan.

  Lagu ‘Angan’ boleh dimuat turun di iTunes dan dinikmati menerusi semua platform penstriman muzik terpilih seperti Apple Music, Deezer, KKBox, Spotify, YouTube dan YouTube Music.

  Akaun Media Sosial Ben Ladin

  Instagram: https://www.instagram.com/mohd_benladin/?hl=en

  TikTok: https://www.tiktok.com/@mohd_benladin11

  YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC_Vjur_drpINX1SX6iuLQ8g

  Akaun Media Sosial Shiha Zikir

  Instagram: https://www.instagram.com/shihazikir/?hl=en

  TikTok: https://www.tiktok.com/@shihazikir

  YouTube: https://www.youtube.com/@shihazikirempire

  Kredit:

  Artis: Ben Ladin  & Shiha Zikir

  Tajuk: Angan

  Produser: Malique

  Komposer: Malique & Ben Ladin

  Penulis Lirik: Malique & Muhaimin

  Tentang Syarikat Sony Music Entertainment Malaysia Sdn Bhd:

  Sony Music Entertainment Malaysia Sdn Bhd adalah anak syarikat Sony Music, kumpulan hiburan muzik terbesar di dunia, yang beroperasi di Malaysia. Syarikat ini memiliki lebih daripada 200 label muzik dan mempunyai kehadiran di lebih daripada 50 negara dan kawasan di seluruh dunia, menjadikannya pemain utama dalam industri muzik global. Selama bertahun-tahun, Sony Music telah menghasilkan muzik dan produk berkaitan dengan muzik yang meliputi sembilan genre utama di dunia, termasuk muzik pop, rock, tarian, alternatif, hip hop, jazz, klasik, country, dan muzik baru. Kumpulan Sony Music sentiasa menggalakkan pertukaran seni muzik melintasi sempadan negara, dengan membawa muzik pop dunia yang terbaik ke pasaran Malaysia, sambil secara aktif mencari, membangunkan, dan mempromosikan bakat-bakat muzik dari kalangan rakyat Malaysia ke pentas dunia.

  Sosial Media Sony Music Entertainment Malaysia:

  Sony Music Malaysia Instagram

  Sony Music Malaysia Domestic Instagram

  Sony Music Malaysia Regional Instagram

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *