Wed. Feb 21st, 2024

  Penyanyi berbakat Indonesia Keisya Levronka kini menyanyi dengan single baharu bertajuk TAK INGIN USAI yang dilancarkan pada 13 Mei 2022, di bawah pentadbiran Universal Music Indonesia, selepas hampir dua tahun tidak mengeluarkan karya baharu.

  TAK INGIN USAI ialah album keempat Keisya Levronka, berikutan keluaran Jadi Kekasihku Saja pada Julai 2020, Tergesa pada September 2020, dan Lagu Untuk Hari Ini (November 2020).

  Salah seorang penyanyi yang akan datang terus mencipta muzik baharu untuk peminat setianya ialah gadis yang menakjubkan ini, berumur 19 tahun, yang juga salah seorang daripada yang muda.

  Keisya Levronka menegaskan bahawa lagu TAK INGIN USAI mengisahkan tentang percintaan yang tidak boleh dipaksa dan mengakhiri perhubungan adalah tindakan yang betul, walaupun sukar.

  “Pada pandangan saya, TAK  INGIN  USAI ini  menceritakan  hubungan  yang  terlerai  akibat  keputusan sebelah pihak. Perpisahan itu turut menyebabkan pasangannya itu gagal meneruskan kehidupan, berasa hancur, menangis, tapi berusaha menerima takdir dan reda.  Bagaimanapun individu itu tetap berharap agar suatu hari nanti bakal dipertemukan lagi,” ujar Keisya menceritakan mengenai makna single TAK INGIN USAI.

  Fakta menarik mengenai trek itu termasuk kolaborasi Keisya dengan vokalis dan penulis lirik yang sedang meningkat naik Mario G Klau, dengan Tohpati bertindak sebagai komposer.

  Seiring dengan alunan balada popnya, yang mempengaruhi jiwa pendengar, dan baris liriknya, yang begitu padat dengan kata-kata dan mesej yang menyentuh hati, lagu bertemakan cinta ini sangat menarik.

  Keisya bercakap tentang proses rakaman muzik dan betapa cepatnya dia memutuskan lagu TAK INGIN USAI sebagai taruhan terbarunya.

  “Perjumpaan untuk memilih lagu ini sehingga sesi rakaman berlangsung dalam tempoh yang singkat.  Walaupun rakaman pernah tertunda dua bulan kerana faktor kesihatan saya, tapi selepas itu kami cuba selesaikan dengan segera

  “Sejujurnya selepas saya dengar lagu ini, saya terus jatuh cinta, dan tak sangka Mario yang cipta lagu ini. Sejujurnya,  kami  belum  pernah  berjumpa  sampai  sekarang,  saya  ingin  bertemu  dengannya,  saya pengemar dengan lagu-lagunya,” katanya.

  Apabila dilihat kehebatan vokal Keisya, boleh difahami mengapa lagu TAK INGIN USAI tidak lama kemudian menjadi fenomena dan mudah didakap oleh khalayak ramai. Suara dan watak vokalnya yang tersendiri serta-merta menjadi senjata utama dalam industri nyanyian.

  MUZIK VIDEO

  Lagu TAK INGIN USAI bukan sahaja tersedia untuk didengari di semua platform digital, tetapi ia juga mempunyai video muzik yang muncul di profil YouTube Keisya Levronka pada 24 Mei.

  Keisya mengakui bahawa dia berpuas hati dengan hasil muzik video itu dan menyatakan minat yang besar terhadap nilai estetika dan plot yang ditonjolkan di dalamnya.

  “Konsep videonya sangat bagus dan estetik. Sukar untuk saya gambarkan konsep muzik video ini yang mempunyai hubung kait dengan diri saya.

  “Proses penggambaran yang berlangsung seharian dari pagi sampai petangdi  pantai  kota  Banten, Indonesia memberi satu pengalaman yang cukup menyeronokkan.

  “Pelbagai cabaran perlu saya tempoh seperti mendaki ke tebing tinggi, berendam di pantai sambil lip sync, dan macam-macam lagi memori yang tak mungkin dilupakan. Kalian kena tengok muzik video ini,” katanya.

  Keisya berharap lagu TAK INGIN USAI dapat menangkap mood dan menyelam jauh ke dalam hati penonton memandangkan dia enggan syok sendiri dalam setiap karya yang ditampilkan. Keisya juga berharap lagu berkenaan dapat membantunya mengembangkan diri sebagai artis dan melanjutkan kerjayanya dalam perniagaan muzik.

  “Harapan saya, semoga apa yang saya sayang boleh anda semua sayangi bersama-sama.  Moga lagu ini menjadi peneman untuk anda meluahkan perasaan sedih. It’s okay not to be okay guys,jangan memaksa diri  sendiri  untuk  tahan  nangis,  tahan  diri  untuk  menjadi  kuat  di  depan  orang,  anda  semua  tidak  akan boleh  melawan  perasaan  diri  sendiri.  Jadi, kalau  sedih  mesti  dirasakan,  sambil  ditemankan TAK  INGIN USAI ini,” katanya.

  Untuk rekod, video muzik dan lirik lagu TAK INGIN USAI telah pun meraih 135 juta tontonan setakat 16 Ogos 2022. Malah, ramai selebriti tempatan telah tertarik dengan lagu tersebut dan telah menyanyikannya semula menggunakan lagu mereka sendiri. tafsiran.

  You can find Nabila Razali, Dalia Farhana, Aina Abdul, Nuha Bahrin, Aziz Harun, Tabby Dolla, Syasya Dolla, Meer Nash, Wani Kayrie, and Athalia among them.

  Pencapaian single TAK INGIN USAI di platform digital di Malaysia memperoleh Keisya Anugerah Emas daripada Universal Music Sdn. Bhd, menjadikannya lebih bangga.

  Selain itu, lagu TAK INGIN USAI mendahului carta di beberapa cawangan digital, termasuk:

  • Spotify Top 50 Malaysia #2
  • Spotify Carta Malaysia 50 #1
  • Spotify Viral 50 Malaysia #1
  • Spotify Hot Hits Malaysia #
  • Spotify Pop Terkini!
  • Spotify Charts Top Songs Malaysia #2
  • Apple Music Top 100: Malaysia #2
  • YouTube Music Top Songs #9

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *